مفقود شدن کارت بازرگانی می تواند موانع بسیاری برای تجار و افراد فعال در صنعت ایجاد کند. چرا که در صورت نداشتن این کارت کلیه فعالیت های قانونی آنان در بازار های آزاد ممنوع خواهد شد. پس از گذر سال ها دولت ها کارت های بازرگانی را به منظور نظارت کلی بر فعالیت بازرگانان و ایجاد شرایط و چارچوب هایی بر مبنای قانون ارائه دادند. به همین دلیل اخذ، توجه در نگهداری و کسب اطلاعات لازم در زمینه گم شدن و درخواست المثنی کارت بازرگانی از مهمترین نکاتی است که بایستی هر بازرگانی به آن دقت داشته باشد. ثبت آگهی مفقودی کارت بازرگانی در روزنامه کثیرالانتشار نخستین اقدامی است که می بایست برای درخواست المثنی آن انجام داد. ارائه نسخه روزنامه چاپ شده از آگهی مفقودی به کارشناس اتاق برای صدور المثنی الزام قانونی دارد.
- مراحل دریافت المثنی کارت بازرگانی مفقود شده
- فرآیند تعلیق کارت بازرگانی مفقود شده
- آگهی مفقودی کارت بازرگانی در روزنامه کثیرالانتشار
- درخواست المثنی کارت بازرگانی
- مدارک لازم برای اخذ المثنی کارت بازرگانی
- تکمیل مدارک به منظور صدور کارت جدید و تمدید آن
- هزینه صدور المثنی و تمدید کارت بازرگانی مفقود شده
- نحوه دریافت کارت بازرگانی المثنی
مراحل دریافت المثنی کارت بازرگانی مفقود شده
- ثبت یک نوبت آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار
- مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت تعهدنامه
- ثبت تغییر در سامانه جامع تجارت ایران
- مراجعه به اتاق بازرگانی مربوطه و ارائه مدارک به کارشناس
1. ثبت آگهی مفقودی کارت بازرگانی در روزنامه
فرآیند تعلیق کارت بازرگانی در صورتی انجام می گیرد که بازرگانان و تجار اعم از حقیقی یا حقوقی مفقودی کارت بازرگانی را در روزنامه کثیرالانتشار آگهی کنند. بازرگان یا نماینده او می بایستی یک نسخه از روزنامه حاوی آگهی مفقودی کارت بازرگانی را در مراجعه حضوری به اتاق مربوطه نزد کارشناس ارائه دهد. برای این منظور می توان از طریق مراجعه حضوری به دفتر روزنامه های کثیرالانتشار و یا با سفارش آنلاین مفقودی را آگهی کرد. دسترسی و حفظ نسخه کاغذی آگهی در روزنامه کثیرالانتشار تا صدور کارت المثنی نکته ای است که نباید از آن غافل شد.
برای ثبت آگهی مفقودی کارت بازرکانی در روزنامه کثیرالانتشار کلیک کنید.
2. مراجعه به دفتر اسناد رسمی برای ثبت تعهد
بازرگان یا نماینده قانونی و برای درخواست صدور المثنی کارت بازرگانی مفقودی شده پس از آگهی موضوع در روزنامه می بایستی با حضور در دفترخانه اسناد رسمی تعهدنامه ای را ثبت کند و آن را به همراه آگهی در مرحله آخر به کارشناس اتاق بازرگانی تحویل دهد. مضمون این تعهدنامه که در دفاتر اسناد رسمی متن آن از پیش آماده است؛ به صورت رسمی بازرگان را مکلف می کند در صورت یافتن کارت بازرگانی تعلیق شده آن را به مراجع قانونی تحویل داده و عواقب سوء استفاده احتمالی از آن را به عهده گیرد
3. ثبت تغییر در سامانه جامع تجارت ایران
برای درخواست المثنی کارت بازرگانی مفقود شده دارنده متقاضی چه حقیقی و چه حقوقی می بایستی با ورود به سامانه جامع تجارت ایران و ثبت تغییر وضعیت؛ درخواست صدور مجدد کارت بازرگانی خود را اعلام کند.
4. مراجعه به اتاق بازرگانی و درخواست المثنی کارت
آخرین مرحله برای ثبت درخواست المثنی کارت بازرگانی مفقود شده مراجعه به اتاق بازرگانی مربوطه و تحویل روزنامه آگهی مفقودی، تعهدنامه محضری و کدرهگیری اخذ شده از سامانه جامع تجارت ایرانیان است. کارشناس مربوطه در صورت تأیید مدارک درخواست متقاضی را ثبت می کند و پس از صدور المثنی کارت موضوع را به اطلاع بازرگان می رساند.
مدارک لازم برای اخذ المثنی کارت بازرگانی:
مدرک آگهی مفقودی کارت بازرگانی در روزنامه های کثیرالانتشار و سند تعهدنامه که در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت رسیده است از مدارک لازم جهت درخواست المثنی کارت بازرگانی است. اگر کارت بازرگانی مفقودی اعتبار خود را به دلیل گذشت از زمان انقضای خود از دست داده است میز باید مدارک زیر را در مراجعه به کارشناس اتاق مربوطه همراه داشته باشید.
تکمیل مدارک به منظور صدور کارت جدید و تمدید آن
- تسویه 3 در هزار درآمد مشمول مالیات: تصویر برگ قطعی و اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال هایی که به اتاق ارائه نشده است.
- پرداخت 4 در هزار درآمد مشمول مالیات: تصویر برگ قطعی و محاسبه مالیات سال هایی که به اتاق ارائه نشده است.
- مدارک پرداخت یک در هزار فروش کالا و خدمات سال هایی که به اتاق ارائه نشده است.
- اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سال های 90 تا 95 اگر به اتاق ارائه داده نشده است.
هزینه صدور المثنی و تمدید کارت بازرگانی مفقود شده
- برای کارت های بازرگانی که بیش از 2 سال از تاریخ انقضای آنها گذشته است: 1 میلیون تومان مبلغ ورودی ثبت میشود.
- به ازای سال هایی که کارت بازرگانی تمدید است حق عضویت سالانه مربوط به آن سال به مبلغ اضافه می شود.
نحوه دریافت کارت بازرگانی المثنی:
مهمترین نکته در فرآیند المثنی کارت بازرگانی تاریخ اعتبار آن است. تاریخ اعتبار کارت، معمولا یک سال است که بایستی به تایید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برسد. در هنگام گم شدن کارت بازرگانی حتی اگر قصد تمدید آن را از پیش داشته باشید، باز هم باید درخواستالمثنی کارت بازرگانی خود را مبنی بر تعلیق و تمدید مجدد آن انجام دهید. اصولا این فرآیند همزمان انجام شده و کارت بازرگانی شما با اعتبار جدید صادر می گردد. توجه داشته باشید که فرآیند اخذ المثنی کارت بازرگانی، زمان بر است. از همین رو بهتر است در گام اول هر چه سریع تر آگهی خود را مبنی بر مفقودی کارت بازرگانی انتشار دهید. پس از آن می توانید به منظور دریافت کارت جدید خود در زمان مناسب به اتاق بازرگانی مراجعه نمایید. همچنین می توانید برای انجام فعالیت های بازرگانی ضروری خود با مراجعه به سازمان صمت استان مربوطه، معرفی نامه ای مبنی بر دارا بودن کارت فعال دریافت نمود. مدارک شما توسط اتاق بازگانی مربوطه به اتاق مرکزی فرستاده شده و تأیید صدور از ریق پیامک به اطلاع شما خواهد رسید. در نهایت کارت به وسیله پست بما تحویل داده می شود.
سولات متداول
در اجرای مفاد بند الف و تبصره ۲ ماده ۹ قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران مصوب پانزدهم اسفند ماه ۱۳۶۹ و اصلاحی پانزدهم آذرماه ۱۳۷۳، دستورالعمل وحدت رویه صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تاریخ ۹۴/۱۰/۲۶ به شرح زیر به تصویب هیئت رئیسه اتاق ایران رسیده است. شرایط عضویت برای اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران به امور بازرگانی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات وابسته به این نوع فعالیت ها اشتغال دارند، می توانند با ارائه مدارک به عضویت اتاق ایران درآیند:
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی:
- 4 قطعه عکس 4*6 رنگی زمینه سفید
- شناسنامه و کارت ملی
- مدرك تحصيلی حداقل ديپلم
- ارائه مداركی از قبيل مجوز تاسيس، پروانه بهره برداری، پروانه كسب به عنوان دليل اشتغال به امور بازرگانی...
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی:
- 4 قطعه عکس 4*6 رنگی زمینه سفید
- شناسنامه و کارت ملی
- مدرك تحصيلی حداقل ديپلم
- ارائه مداركی از قبيل مجوز تاسيس، پروانه بهره برداری، پروانه كسب به عنوان دليل اشتغال به امور بازرگانی...
- روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات اعضا
- اساسنامه
مدارک لازم و مراحل درخواست دریافت درخواست تا دریافت کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی را در راهنمایی جامع و به روز بر اساس آخرین مصوبات همراه با نکات مهم آن مرور کردیم و به پرسش های متداول درباره آن پاسخ گفتیم. شما هم می توانید در صورت تمایل تجربه خود از صدور مجدد کارت بازرگانی یا عضویت اتاق را با دیگران به اشتراک بگذارید.